Bloggen

Slik får du fram det naturlige smilet

Naturlig smil

Smil til kamera

1…2…3…SMIL!

Jada, alle elsker å smile på kommando. Og resultatet? Alltid perfekte smil.

Om det bare var så vel! Kanskje den største utfordringen når du skal ta bilder av en modell er å få fram det naturlige smilet. Du kan alltid lire ut av deg vitsen du har brukt på julebordet siste 8 åra, men dessverre så deler ikke alle din humor. Det kan derfor føre til en rekke pinlige øyeblikk der du skulle ønske du var i noen annens sko.

Etter å ha jobbet i magasinbransjen noen år lærte jeg et veldig godt  triks fra min samboer og mangeårige journalist Vivian, som opp gjennom årene har vært med på utallige fotoshoots. Dette trikset skal jeg nå dele og er egentlig banalt enkelt. Det kan brukes i alle sammenhenger, enten du står i studio, er på location shoot eller skal ta bilder av bruden i et bryllup.

Først finner du poseringen modellen skal gjøre og ber henne stå stille og smile. Dette er nå utgangsposisjonen. Så ber du hun snu seg bort fra deg uten å flytte føttene, og vente på at du teller til tre. På tre snur hun seg i raskt tempo (men ikke for raskt) mot deg mens hun smiler. I det hun stopper i utgangsposisjon står du klar på avtrekkern og tar bildet. Det er viktig å ta bildet i riktig tid og du har maks et halvt sekund på deg før “ektheten” i smilet forsvinner. Det kan derfor ta noen forsøk før du lærer deg timingen.

Å ta bildet på denne måten får fanget energien og det ekte smilet, i tillegg kan det skape en fin bevegelse i håret. Akkurat sånn som du har sett så mange ganger på magasiners coverfoto og i reklamer.

Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Legg igjen kommentar

Studio Metro © 2009-2015. Privacy policy     Vilkår for bruk.
Studio Metro drives av Foto Studio Utleie AS.