Bloggen

10 gode råd for å få modellen til å slappe av

Syns du det er utfordrende å jobbe med modell?

Når du tar bilder av naturen eller i byen kan du stort sett jobbe i det tempo du ønsker uten særlig press utenfra. Jobber du med mennesker derimot, kan det by på en rekke utfordringer.

For det første er det lett å bli stresset selv fordi du føler et press på å kunne det du driver med. For det andre kan modellen bli stresset, noe som fører til unaturlige uttrykk.

Her er 10 tips for å hjelpe deg på vei:

Avslappet modellTips #1 – Bli kjent med modellen

En vellykket shoot burde starte med en god samtale. Er det første gang du møter modellen er det viktig å skape tillit. Dette gjør du ved å innlede til samtale og få modellen til å snakke. Bruk de første 15 minuttene til å bli kjent.

Tips #2 – Vær rolig

Å holde roen under shooten er viktig. Som med alt ellers i livet vil stress føre til mer stress. Er du rolig og kontrollert vil modellen bli det samme.

Tips #3 – Kom godt forberedt

Før shooten starter er det en god idé gjøre deg noen tanker om hva du vil ha ut av fotograferingen. Bestem deg for hva slags bilder du ønsker, hvilke stillinger du vil ha og hva slags lyssetting du skal bruke. Da viser du at du har kontroll og modellen vil bli trygg på deg.

Tips #4 – Vær dirigenten

Det er ganske greit når du jobber med en erfaren modell som selv vet hvilke positurer som ser bra ut, men det er vanskelig for modellen å lese tankene dine. Hvis du ikke kjenner til noen positurer er det greit å lære noen før du skal til pers. Diriger modellen til forskjellige positurer så vil hun bli mer komfortabel.

Tips #5 – Vær deg selv

Det finnes mange fotonettsteder der du kan finne såkalte «one-liners» du kan bruke for å få modellen til å le, men dersom du skulle velge å bruke en sånn sørg for at det høres ekte ut. Hvis ikke kan det fort bli flau stemning – tro meg. Vær deg selv.

Tips #6 – Skap energi

Energi smitter. Hvis du går foran som et godt eksempel og sprer rundt deg med energi vil modellen raskere føle seg komfortabel.

Tips #7 – Ta med bilder

Last gjerne ned noen bilder og ta de med i studio. Da kan du vise dem til modellen og få henne til å etterligne. Jobber du med en kunde kan du ta ut noen forskjellige bilder og la kunden velge hvilke positurer han ønsker.

Tips #8 – Ikke rør!

Berøring kan få mange til å bli ukomfortable. Dersom du trenger å rette på håret eller løfte på armen til modellen, spør om lov først: «Er det greit at jeg…».

Tips #9 – Fortløpende kommunikasjon

Sørg for å holde dialog med modellen underveis i shooten. Småprat med modellen mens du tar bilder og inviter henne til å se på bildene på kamera underveis. Få henne gjerne til å komme med egne innspill.

Tips #10 – Bruk musikk

Sørg for å ha Spotify eller Wimp på mobilen og spør modellen hva slags musikksmak hun har. Sett så på en spilleliste som får henne i gang.

Legg igjen kommentar

Studio Metro © 2009-2015. Privacy policy     Vilkår for bruk.
Studio Metro drives av Foto Studio Utleie AS.